Free local delivery in Ljubljana for orders over 50€ | Free shipping in Slovenia for orders over 100€

Zdravilni koristi oljčnega olja Cornicabra

Ekstra deviško oljčno olje iz sorte oljke Cornicabra je priznano kot eno najbolj zdravih vrst olivnega olja na svetu, če ne celo kot najbolj zdravo. 

 

Ekstra deviško oljčno olje iz sorte Cornicabra: kralj zdravja.

Ekstra deviško oljčno olje Cornicabra ima visoko vsebnost polifenolov, saj je ena izmed sort z najvišjim odstotkom mononenasičene oleinske kisline (med 77 in 79%).

Ekstra deviško oljčno olje, zlasti iz sorte Cornicabra, vsebuje široko paleto in veliko količino teh antioksidantov, ki jih ne najdemo v drugih oljih.

Njegovi preventivni učinki proti boleznim, povezanim z oksidativnim stresom, kot so kardiovaskularne in nevrodegenerativne bolezni ali rak, so prikazani v rezultatih študije »Vpliv porabe oljčnega olja na oksidativno škodo v evropskih populacijah«, ki jo spodbuja projekt Eurolive, v katerem je sodelovalo sedem raziskovalnih središč iz Španije, Danske, Finske, Italije in Nemčije.

Ti polifenoli se dobro absorbirajo v človeško telo z uživanjem oljčnega olja, vendar so tudi izločeni v relativno kratkem času.
Zato je priporočljivo redno uporabljati ekstra deviško oljčno olje, še posebej tisto z višjo vsebnostjo polifenolov kot je olje iz sorte Cornicabra. 

Ekstra deviško oljčno olje Deortegas Cornicabra | Najboljše oljčno olje - GREEN PAPA.

Ekstra deviško oljčno olje Cornicabra je sadno in sveže, z zelenimi odtenki, ki spominjajo na paradižnike, zelene liste in mandlje, kar ima veliko opraviti z visoko vsebnostjo polifenolov. 

Ima odlično ravnotežje med grenkim in sladkim: rahlo je grenko in na koncu pušča sladki občutek z veliko intenzivnostjo, včasih pa je mogoče razbrati tudi dotik avokada in zelenjave.

Je intenzivno olje, ki je idealno za pripravo solat in izboljšanje okusa rib.
Toast za zajtrk bo dobil osupljive konotacije, enako pa tudi zelenjava na žaru, prelita s kančkom tega olja.
To olje vedno izboljša okuse, na primer pri konzervirani hrani (tudi tisti, ki je pakirana v olju).
Globoko spreminja njen okus in ji daje nenavadno intenzivnost.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published